IAȘI. Procesul în care patru bărbați au fost acuzați că au contribuit la dispariția a peste 14.000 de conducte din aluminiu folosite la irigații în Vrancea a ajuns la final.
Judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au respins recursurile formulate de Emilian Arthur Negură, Marian Brebeanu și Ioan Nicolau. Inițial, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași i-au condamnat pe cei trei la câte patru ani de închisoare, pentru delapidare, însă au constatat că pedepsele sunt grațiate integral. De asemenea, în cazul acestora, dar și al celui de-al patrulea inculpat, Romeo Radu, judecătorii au constatat că răspunderea penală s-a prescris pentru unele acuzații.
Rechizitoriul a fost întocmit de procurori în urmă cu aproximativ un deceniu, iar cei patru au fost trimiși în judecată în urmă cu șase ani. În tot acest timp, dosarul a fost plimbat între instanțe, ajungând spre rejudecare, după strămutare, la Judecătoria Iași.
Potrivit anchetatorilor, cei patru ar fi creat o pagubă de 107.670 de lei. Procurorii au precizat că, în perioada 9 noiembrie – 18 decembrie 2000, cei patru ar fi contribuit la dispariția unui întreg sistem de irigații. Infracțiunile reținute de procurori au fost: delapidare, fals intelectual, uz de fals și abuz în serviciu. Anchetatorii au adăugat că Emilian Negură și Ioan Nicolau, șefii Societății Naționale de Îmbunătățiri Funciare (SNIF) Ialomița, ar fi dispus ca țevile din aluminiu provenite din Vrancea să nu fie înregistrate în gestiune, iar acele conducte ar fi fost direcționate către omul de afaceri Marian Brebeanu, cu ajutorul lui Romeo Radu.
IAȘI. Procesul în care patru bărbați au fost acuzați că au contribuit la dispariția a peste 14.000 de conducte din aluminiu folosite la irigații în Vrancea a ajuns la final.
Judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au respins recursurile formulate de Emilian Arthur Negură, Marian B