REPORTAJ INEDIT. Si caii se mananca, nu-i asa?! Ministrul britanic pentru mediu, Owen Paterson, a cerut o ancheta referitoare la faptul ca guvernul de la Londra ar fi stiut, din 2011, despre problema existentei carnii de cal in produse etichetate ca fiind carne de vita, dar a ignorat aceste avertismente. In Grajduri, Iasi, satenii mananca friptura de cal de cand se stiu. Carnea care a oripilat o lume intreaga este considerata fara pe reche prin satele iesene. Sute de cai sfarsesc anual sub cutitele macelarilor, iar singura problema a gospodarilor este ca nu cumva activitatea lor sa fie depistata de autoritati. La sfarsitul verii, inceputul toamnei, mii de manji sunt facuti pastrama in toata Moldova, relateaza EVZ.
FOTOGRAFIA UNUI JAF GEOSTRATEGIC: In 9 ani, romanii au platit 1,6 miliarde de euro pentru 52 de kilometri de autostrada facuti de americanii de la Bechtel. Autostrada Transilvania, care urmeaza sa lege Brasovul de Bors, la iesirea din Romania catre Ungaria, s-a transformat dintr-un proiect maret, de 415 kilometri, parafat cu mare pompa de guvernul PSD condus de Adrian Nastase, in 2003, intr-o gaura neagra de care guvernele din ultimii doi ani incearca sa scape. Gandul prezinta tabloul complet al unuia dintre cele mai paguboase contracte incheiate de statul roman, dupa 1989. Pe scurt, in cifre, contractul dintre Romania si compania americana Bechtel a insemnat 9 ani in care s-au construit 52 de kilometri de autostrada, intre Campia Turzii si Gilau, si in care statul roman a cheltuit in total aproape 1,6 miliarde de euro, cu tot cu penalizari, scrie Gandul.
DW: Germanii nu vor privatizarea apei de la robinet. Autoritatile regionale si locale din Germania critica initiativa UE de privatizare a serviciilor de alimentare cu apa. Motivatia forurilor comunitare sta in principiul concurentei, cea care anima piata si poate genera preturi mai mi