Orange şi Vodafone oferă acoperire restrânsă, nici măcar Capitala nu e acoperită integral
Cosmote îşi va lansa serviciile abia la finele lunii aprilie şi se va extinde în funcţie de clienţi
Aproape 700 de milioane euro s-au plătit la licitaţia din toamnă pentru licenţele telecom, care au avut ca trofeu principal frecvenţele dedicate serviciilor 4G
Au trecut aproape cinci luni de la câştigarea licitaţiei pentru spectrul de telecomunicaţii din România. Marele trofeu au fost frecvenţele de 1.800 de MHz şi 2.600 MHz, în care se pot furniza servicii prin reţele de generaţia a patra (4G) sau Long Term Evolution (LTE), după cum mai sunt numite.
Licitaţia în sine a scos din buzunarele operatorilor circa 682 de milioane de euro, iar pentru spectrul 4G, patru din cei cinci participanţi au reuşit să obţină licenţe: Orange, Vodafone, Cosmote şi 2K Telecom.
Orange şi Vodafone au prezentat mai repede cum funcţionează reţelele lor şi au lansat, pentru câteva regiuni restrânse abonamente pentru internet în reţelele 4G. Cei de la Cosmote au prezentat şi ei, ieri, ce au pregătit pentru clienţii lor, însă lansarea comercială a serviciilor se mai lasă aşteptată până spre finalul lunii aprilie, după cum au anunţat, într-o conferinţă de presă oficialii operatorului.
Orange este primul operator care şi-a lansat serviciile pentru clienţi. Încă din decembrie oficialii companiei anunţau lansarea oficială, pe câteva zone din Bucureşti, dar şi din provincie a noilor servicii cu internet mobile de foarte mare viteză.
Potrivit ultimelor informaţii furnizate de operator, în prezent la abonamentele Colibri 25, Colibri 25 Special şi Colibri 35, la pachet cu tabletele iPad Retina şi iPad Mini (compatibile cu reţelele LTE), în zona centrală şi de nord a Capitalei, dar şi în aceaste zone sunt doar câteva arii restrânse.
Totodată Orange anunţă că