Spitalul Judeţean încă trage ponoasele unei afaceri încheiate în urmă cu aproape nouă ani. În timp ce Aradul este judeţul cu cele mai multe unităţi medicale ce funcţionează în clădiri retrocedate, administraţia nu primeşte niciun ban pentru un teren aflat în proprietate, teren pe care se întreprind activităţi economice ample. Este vorba de terenul în suprafaţă de aproape 6.000 de metri pătraţi pe care se află halele din proprietatea S.C. Expo Market Jackson LTD.
Contractul, încheiat în urmă cu câţiva ani revine în atenţia autorităţilor. Mii de metri pătraţi aflaţi în proprietatea judeţului, pe care se află un complex comercial productiv sunt daţi spre folosinţă de pomană. Situaţia este valabilă de câţiva ani, în timp ce Spitalul Clinic Judeţean şi secţiile acestuia au nevoie de spaţii pentru modernizare. „Dacă terenul de aproape 6.000 de metri pătraţi nu poate fi folosit pentru unităţi medicale, măcar să aducă venituri care să poate fi investite în sistemul medical”. Asta spune conducerea administraţiei judeţene, care speră ca instanţa de judecată să găsească o rezolvare.
În 2001, spitalul, la cărui conducere se afla Dana Oprea a închiriat terenul pe zeci de ani, la un preţ de câteva ori mai mic decât cel practicat pe piaţă. Terenul a fost închiriat unei firme aparţinând omului de afaceri George Medinţu, proprietar al halelor, la preţul de doar 1.200 de dolari pe lună.
Terenul dat firmei lui Medinţu este ocupat de complexul en gros Expo Market Jackson, compus din trei hale şi construit în urmă cu mulţi ani. Pe acesta îşi desfăşoară activitatea sute de comercianţi, care au subînchiriat spaţii. Prelungirea contractului de închiriere pentru teren, o afacere legală s-a făcut atunci fără o renegociere a tarifelor.
Procesul durează din 2008
În 2011, Consiliul Judeţean Arad a preluat în administrare managementul pentru Spitalul Judeţ