Liderului sindicatului de la Mechel Câmpia-Turzii, Ioan Pascu, a deplâns situaţia prin care trece întreprinderea, după ce grupul rusesc a hotărât să vândă, cu o sumă simbolică, activele matalurgice din România. Preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu a precizat situaţia trebuie analizată după aflarea detaliilor ce au stat la baza deciziei
„Este o parodie ceea ce se întâmplă, este probabil o decizie luată mai demult, vizavi de care nu avem ce face", a punctat Ioan Pascu, liderul de sindicat de la Machel Câmpia-Turzii, într-o intervenţie telefonică din cadrul emisiunii „Clujul în realitate", difuzată marţi seara la Realitatea TV Cluj. Liderul sindicaliştilor de la Câmpia-Turzii a confirmat şi temerea angajaţilor legată de faptul că activele combinatului ar putea fi vândute la „fier vechi".
Invitat în cadrul emisiunii moderate de Ciprian Aron, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu a precizat că explicaţiile deciziei Mechel de a vinde, pe o sumă simbolică, activele metalurgice din România pot avea la bază date pe care nu le cunoaşte încă. „Nu ştim exact câte de înadorate sunt acele combinate, pentru că vorbim de cinci entităţi de pe teritoriul României care au fost vândute", a punctat Uioreanu.
Amintim, grupul rus Mechel a anunţat joi că renunţă la activele sale metalurgice din România - Ductil Steel, Mechel Câmpia Turzii, Mechel Târgovişte, Mechel East Europe Metallurgical Division şi Laminorul. Activele din România ale Mechel au fost cedate către Nikarom SRL din Bucureşti, pentru o sumă simbolică, de aproximativ 52 de euro. Pierderile estimate ale celor cinci combinate pentru 2013 este de aproape 60 de milioane de euro, potrivit unui comunicat la companiei ruseşti.