Bitter-ul suedez este o bautura suta la suta naturala, produsa prin macerarea catorva zeci de plante amare in alcool. Creat in Evul Mediu de savantul si alchimistul Paracelsius, preocupat sa obtina un remediu din plante care sa mentina vigoarea si tineretea organismului uman un timp cat mai indelungat, bautura folosita in tratarea catorva zeci de afectiuni isi merita, pe buna dreptate, numele de elixir.
Bitter-ul suedez poate fi folosit atat intern, cat si extern, cu rezultate dintre cele mai bune. Este mai greu de preparat acasa din cauza numarului mare de plante, unele dintre ele chiar dificil de procurat, dar produsul se gaseste la plafar, farmacii si in magazinele de produse naturiste, fabricat in Romania, dar adus si din strainatate.
Bun in afectiuni hepatice, boli cardiace si reumatism
Intern, din preparat se administreaza zilnic una - doua lingurite, in apa sau in ceai, de preferinta de galbenele, inainte de mesele principale. Se administreaza in caz de afectiuni respiratorii, renale si hepatice, boli cardiace, reumatism, stimularea imunitatii.
In caz de anorexie psihica, rezultatele sunt vizibile inca din primele zile, cand se declanseaza o senzatie naturala de foame, in acelasi timp cu trezirea poftei de viata a pacientului, stare care caracterizeaza omul sanatos. Bitter-ul se ia cu 20 - 30 de minute inainte de masa, una - doua lingurite, diluate in putina apa. In timp, pe masura ce functiile digestive si emotionale se echilibreaza, se produce si o normalizare ponderala gradata.
In caz de raceli si gripa, se ia cate o lingurita de bitter, din trei in trei ore, pe parcursul intregii zile. Incet, dar sigur, se observa o eliberare treptata a cailor respiratorii, se reduc inflamatiile si durerile gatului, respiratia se normalizeaza si dispare febra, daca si aceasta exista. In plus, bitter-ul are calitate