Legăturile economice, sociale şi politice tot mai strânse pe care le avem cu ţările din marea familie a Uniunii Europene, a căror legislaţie e un model pentru România, i-au făcut pe politicienii noştri să ia serios în calcul ajustarea, pe ici, pe colo, a constituţiei. Unul dintre cei 23 de aleşi ai poporului implicat în actul de revizuire a legii fundamentale a ţării este senatorul Haralambie Vochiţoiu, liderul grupului PP-DD. În amendamentele pe care le-a gândit, parlamentarul vrea să limiteze durata numărul mandatelor aleşilor în funcţii publice la maximum două. Legăturile economice, sociale şi politice tot mai strânse pe care le avem cu ţările din marea familie a Uniunii Europene, a căror legislaţie e un model pentru România, i-au făcut pe politicienii noştri să ia serios în calcul ajustarea, pe ici, pe colo, a constituţiei. Unul dintre cei 23 de aleşi ai poporului implicat în actul de revizuire a legii fundamentale a ţării este senatorul Haralambie Vochiţoiu, liderul grupului PP-DD. În amendamentele pe care le-a gândit, parlamentarul vrea să limiteze durata numărul mandatelor aleşilor în funcţii publice la maximum două.
"Ne-am integrat în Europa, iar între constituţia noastră şi legislaţia europeană sunt anumite inadvertenţe. Constituţia României trebuie armonizată cu legislaţia Uniunii Europene", a explicat senatorul PP-DD Vochiţoiu de ce sunt necesare anumite ajustări ale constituţiei noastre.
Una dintre propunerile senatorului Haralambie Vochiţoiu de revizuire a celui mai important act juridic şi politic al ţării îl vizează chiar pe el şi pe colegii săi din Parlament. Liderul grupului PP-DD vrea ca în noua constituţie, ce va fi supusă la finele acestui an unui referendum, să fie stipulat, la articolul 63, ca aleşii neamului să stea cel mult două mandate, adică opt ani, în fotoliul de primar, de senator, de deputat sau în scaunul oricărei funcţii publ