Bucataria-Romaneasca.ro va recomanda o reteta simpla si delicioasa: Fursecuri cu alune.
Ingrediente
250 g unt, 100 g zahar pudra , 1 ou, 50 gr smantana, 1 pliculet zahar vanilat, 400 gr faina, 100 gr marmelada de capsuni, 200-300 gr alune maruntite (fara sare) .
Mod de preparare -Fursecuri cu alune
Intr-un bol mixam untul (la temperatura camerei) cu zaharul. Se adauga smantana , zaharul vanilat si oul apoi se omogenizeaza.
Se adauga treptat faina si amestecam pana se incorporeaza. Din aluatul obtinut se formeaza bile mici cu ajutorul mainilor trecute prin apa.
Se tavalesc prin alunele maruntite si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cu varful unui sprit (varful de la pos) se formeaza in fiecare bila cate o gaura in care adaugam cu ajutorul unui pos marmelada de capsuni .
Tava cu fursecuri se introduce in cuptorul incalzit si se coc cca 20 -25 min la foc potrivit (pana devin aurii).
Pofta buna!
Sursa: Bucataria-Romaneasca.ro Tag-uri: reteta, fursecuri, alune
Bucataria-Romaneasca.ro va recomanda o reteta simpla si delicioasa: Fursecuri cu alune.
Ingrediente
250 g unt, 100 g zahar pudra , 1 ou, 50 gr smantana, 1 pliculet zahar vanilat, 400 gr faina, 100 gr marmelada de capsuni, 200-300 gr alune maruntite (fara sare) .
Mod de preparare -Fursecuri cu alune
Intr-un bol mixam untul (la temperatura camerei) cu zaharul. Se adauga smantana , zaharul vanilat si oul apoi se omogenizeaza.
Se adauga treptat faina si amestecam pana se incorporeaza. Din aluatul obtinut se formeaza bile mici cu ajutorul mainilor trecute prin apa.
Se tavalesc prin alunele maruntite si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cu varful unui sprit (varful de la pos) se formeaza in fiecare bila cate o gaura in care adaugam cu ajutorul unui pos marmelada de