Miile de sălăjeni care s-au bucurat după ce şi-au recuperat, prin instanţă, taxa pentru emisiile poluante plătită la înmatricularea maşinii, ori cei care au obţinut, tot prin instanţă, dreptul de a-şi înmatricula maşinile fără să plătească această taxă, au acum toate motivele să regrete succesul din instanţă.
Veste proastă pentru sălăjenii care şi-au recuperat în instanţă taxa pentru emisiile poluante plătită la înmatricularea autovehiculelor.De la 1 ianuarie 2013 a fost ridicată suspendarea aplicării articolului 4 din Legea nr.2 din 2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, articol care prevede că la reînmatricularea unei maşini pentru care fost recuperată de către fostul proprietar taxa, noul proprietar trebuie să plătească această taxă înainte de a o putea înscrie în circulaţie. Potrivit lui Remus Stanciu, şeful Serviciului public comunitar regim permise de conducere şi înmatricularea vehiculelor Sălaj, cumpărătorii de maşini second-hand vor fi obligaţi să prezinte la dosar un act care să dovedească dacă pentru maşina cumpărată a fost sau nu recuperată taxa auto. „La dosarul de înmatriculare se cere şi o adeverinţă eliberată de Finanţe, din care să rezulte dacă a fost achitată taxa pentru emisiile poluante şi dacă a fost restituită. În cazul în care taxa a fost restituită printr-o hotărâre judecătorească, cetăţeanul este îndrumat din nou la ghişeele Trezoreriei pentru a achita, din nou, taxa”, explică Stanciu.
Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Sălaj, nu mai puţin de 3.693 de sălăjeni, persoane fizice şi juridice, şi-au recuperat, până acum, taxa de primă înmatriculare sau, după caz, taxa de poluare, în instanţă.
Buni de plată şi cei care cumpără maşini înmatriculate fără taxă
În aceeaşi situaţie sunt şi cei care cumpără maşini pentru care foştii proprietari