Chiar dacă recunoaşte că nu prea are bani şi că nici nu par a veni vremuri cu bani mai mulţi şi că din planul pe 2012 nu a reuşit să realizeze decât 70%, rectorul Universităţii din Oradea susţine că obiectivul suprem al anului 2013 îl reprezintă trecerea de la calificativul „încredere”, la cel de „încredere ridicată”.
2012 nu a fost un an prea bun pentru Universitatea din Oradea. Alegerile, realegerile, banii blocaţi în proiectele europene şi banii puţini care au venit de la Ministerul Educaţiei au făcut ca instituţia să îşi deschidă, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, o linie de creditare şi să îşi pună întrebări serioase cu privire la eficienţa structurii pe care o gestionează.
În ciuda acestor lucruri, rectorul Constantin Bungău a spus ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a reuşit să ducă la bun sfârşit 70% din planul pe 2012 al instituţiei.
a spus rectorul care a pus aceste nerealizări pe seama alegerilor şi a lipsei de fonduri. O altă nerealizare importantă o reprezintă renunțarea la două specializări, Inginerie Medicală și Pedagogia Artelor Plastice și Decorative.
a explicat Bungău.
Cu toate acestea, într-un document de 21 de pagini, conducerea Universităţii a închegat un plan, cu punctele importante pe care vrea să le realizeze în anul care tocmai a început.
a spus Bungău care a mai adăugat că a făcut o nouă cerere la ARACIS pentru reautorizarea specializării Arhitectură.