România are peste 16.000 de locuitori cu averi de peste un milion de dolari, însă doar doi se pot compara cu prinţii şi regii din zilele noastre. Vezi mai jos o listă a celor mai bogate capete încornate din zilele noastre.
Averea planetei a crescut în ultimii ani şi se concentrează în mâinile a mai puţini oameni, însă spre deosebire de Bill Gates sau Carlos Slim care au făcut bani prin propriile forţe, există miliardari care nu au făcut nimic pentru a ajunge în postura aceasta. Este vorba de moştenitorii unor monarhii care au rezistat până în zilele noastre. Bogaţia lor s-a transmis de-a lungul a mai multor generaţii, iar averile lor variază între 1,4 miliarde de dolari şi 35 de miliarde de dolari. Cel mai ”sărac” cap încoronat este Prinţul Albert II de Monaco. Averea lui este estimată la 1,4 miliarde de dolari. El este primul şef de stat care a vizitat Polul de Nord. Palatul său este deschis publicului pe toată perioada verii.
Regele marocan Mohammad al VI-lea are o avere de 1,5 miliarde de dolari. Este un monarh care se străduieşte să modernizeze societatea nord-africană şi luptă pentru eradicarea sărăciei. Palatul său este renumit pentru grădinile şi porţile de la intrare.
Şeicul Dubaiului Mohammed Bin Rashid stă pe o avere de 4,5 miliarde de dolari, iar visul său este să conducă Renaşterea arabă şi să transforme emiratul astfel încât să semene cu oraşul Cordoba din secolul 10.
Prinţul Hans-Adam II din Liechtenstein are 63 de ani şi este al 15 succesor la tron. Averea sa este estimată la 5 miliarde de dolari. Rezidenţa oficială este castelul Schloss din Vaduz.
Şeicul Khalifa bin Zayed al-Nahayan este preşedintele Emiratelor Arabe Unite şi conducătorul ereditar al capitalei Abu Dhabi. Averea sa este de 15 miliarde de dolari. El a cheltuit un miliard de dolari pentru a face din Abu Dhabi un centru cu