Duminică, 24 februarie, începând cu orele 11.00, Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" așteaptă toți curioşii, elevi şi adulţi, la cea de-a doua conferinţă a acestui an, din cadrul programului interactiv şi interdisciplinar, ”Întâlnirea de Duminică”.
Săptămâna aceasta, programul continuă cu invitaţia dr. Aurora Stănescu - specialist la „Antipa” - de a descoperi Întâmplările din Oceanul de Cleștar.
Pentru fauna marină, Oceanul Arctic este un locul în care viața pare să nu cunoască limite morfologice sau fiziologice. Cea mai rece întidere de apă de pe Pământ, Oceanul Arctic este acoperit, în majoritatea timpului și aproape în totalitate, de ghețuri. Litoralul și adâncimile sale sunt gazda unei biodiversități remarcabile, în ciuda condițiilor extreme care caracterizează acest mediu particular de viață.
Animale care pot supraviețui în Oceanul Arctic sunt perfect adaptate acestui loc de viață, îngrijorarea cercetătorilor care afirmă că, odată cu încălzirea globală crește și riscul ca unele dintre aceste specii să dispară, fiind îndreptățită.
Participanții la conferință vor afla informații interesante despre diatomeele care trăiesc în gheață, despre micile crustacee fără de care nu ar trăi balenele, despre rechinii mărilor reci și, nu în ultimul rând, despre peștii, morsele și urșii polari pentru care, „palatul de cleștar” al apelor arctice înseamnă supraviețuirea.
Înscrierea participanţilor se poate face în limita a 70 de locuri la telefon: 021.312.88.26, tasta 4 sau pe e-mail: florentinap@antipa.ro
Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi şi studenţi – 5 lei, pensionari – 10 lei, adulţi – 20 de lei.
Informaţii suplimentare despre programe educație: dr. Aurora Stănescu, e-mail: auroras@antipa.ro, 0723.149.694
Duminică, 24 februarie, începând cu o