O echipă de chirurgi de la Colentina au operat 16 paciente cu incontinenţă urinară folosind în premieră o proteza sintetică confecţionată special, cea mai modernă concepţie pentru tratarea acestei suferinţe fiind introdusă de profesorul dr. Wolfram Jager, de la Clinica Chirurgicala din Köln.
Dr. Corina Grigore, de la Spitalul Clinic Colentina-Clinica II Chirurgie Generală, a declarat, pentru MEDIAFAX, că incontinenţa urinară reprezintă o permanentă provocare atât pentru chirurgii generalişti, cât si pentru ginecologi, urologi cât şi geriatri.
"Creşterea speranţei de viaţă a populaţiei, mai ales feminine în ţările dezvoltate, a făcut ca procentul de pacienţi cu incontinenţă urinară să crească şi să reprezinte o problemă socială şi familială. Noile concepte care ţin cont obligatoriu de refacerea staticii pelvine, a ligamentelor uterosacrate şi pubovezicale au adus îmbunătăţiri semnificative cu o rată de succes între 70 şi 80 la sută în refacerea continenţei vezicale. Am optat pentru utilizarea protezelor de PVDF datorită elasticităţii acestora, cicatricii mai suple pe care o formează, cât şi pentru marginile mai puţin traumatice ale plaselor utilizate atât intraabdominal cât şi în perineu. Aceasta tehnică modernă se numeşte Ceresa/Varesa de refacere a staticii pelvine utilizand material alloplastic de tip PVDF şi a fost utilizată la 16 paciente", a explicat medicul Corina Grigore.
Toate cele 16 paciente operate pierdeau urina la tuse, strănut, râs, iar cinci dintre ele chiar şi atunci când stăteau în picioare mai mult timp.
Incontinenţa urinară poate apărea frecvent la femeile care au născut pe cale naturală.
O echipă de chirurgi de la Colentina au operat 16 paciente cu incontinenţă urinară folosind în premieră o proteza sintetică confecţionată special, cea mai modernă concepţie pentru tratarea acestei suferinţe fiind introdusă de pr