Galerie Foto
TIMIȘ. În vreme ce străinii consumă aproape zilnic vin spumant, mai cunoscut sub denumirea de șampanie, românii încă mai fac acest lucru doar de Revelion, când se vând în toată țara cam cinci milioane de sticle. Cifra crește însă datorită ocaziilor festive din viața fiecărui om. Cel mai renumit producător de vin din vestul țării vrea să schimbe această mentalitate și scoate pe piață două vinuri spumante, alb și roze. Cei de la Cramele Recaș sunt de părere că vinul spumant ar trebui să se regăsească mult mai des pe mesele românilor.
În 1993, la Recaș se producea pentru prima dată șampanie. Deși vinul spumant a fost medaliat atunci, producția s-a oprit câțiva ani mai târziu tocmai pentru că românii sunt obișnuiți să consume acest sortiment doar la ocazii festive, cum ar fi Revelionul.
Este un moment deosebit în evoluția companiei noastre. Scoatem pe piață un produs de lux, un vin spumant în două secțiuni, unul alb și altul roze. Îi spunem vin spumant sau șampanie, însă termenul de șampanie este rezervat unei regiuni franceze. Vinul spumant alb este obținut din struguri Chardonnay, iar roze din Pinot Noir, explică Ioan Georgiu, director general la Cramele Recaș.
Gheorghe Iova, director la Cramele Recaș, spune că, de fapt, este vorba despre o relansare pentru că în 1993 la Recaș s-a produs pentru prima dată vinul spumant.
Am renunțat după câțiva ani pentru că era considerat de noi ca un produs de nișă valorificat de Revelion, între timp situația s-a schimbat. Avem materie primă de o calitate excelentă, care este peste prețul sticlei, de 38 de lei. Avem 26.000 de sticle, 30% sunt vândute deja în străinătate. Avem cereri din Marea Britanie și alte țări. La anul vom face 200.000 de sticle sau cât trebuie. Sticlele sunt importate din Italia, a precizat Iova. Galerie Foto
TIMIȘ. În vreme ce străinii consumă aproape zilnic vin s