Primul termen pe fond în procesul fiului lui Horea Uioreanu s-a derulat, ieri, la Tribunalul Cluj. Astăzi, minorul este chemat din nou la audieri la DIICOT întrucât instituţia a început întocmirea unor noi dosare de trafic de droguri pornind de la denunţurile făcute de Uioreanu jr. Avocatul apărării a făcut plângere împotriva procurorului-şef al DIICOT.
Dezbaterea pe fond în procesul în care fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, este judecat pentru trafic de droguri a început, marţi, la Tribunalul Cluj. Avocatul lui Alexandru Uioreanu, Tiberiu Ban, a susţinut că a făcut o plângere împotriva deciziei procurorului DIICOT de a nu aplica articolul 16 din Legea 140/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri. „Dacă în timpul urmăriri penale denunţi alţi făptuitori beneficiezi de reducerea la jumătate a limitelor de pedeapsă. Am făcut cererea la DIICOT după întocmirea rechizitoriului, însă procurorul-şef a respins-o ca fiind inadmisibilă. M-a îndrumat să atac la instanţă decizia luată şi asta am făcut”, a precizat Ban.
Noi dosare pe baza declaraţiilor lui Uioreanu
Într-adevăr, în cursul urmăririi penale Alexandru Uioreanu a denunţat 6 persoane implicate în traficul de droguri. Avocatul minorului a susţiut că procurorul de caz trebuia să propună instanţei reducerea la jumătate a pedepsei, conform Legii 140. „Miercuri trebuie să mă prezint cu Alexandru Uioreanu la audieri la DIICOT legate de persoanele cuprinse în denunţurile lui. Văd că procurorii nu îi acordă beneficiile articolului 16 din Legea 140, care prevede reducerea pedepsei, dar beneficiază de pe rândul acestora, lucrând la cercetarea unor suspecţi denunţaţi de el”, a precizat Ban. Procurorii DIICOT au început noi dosare pe baza denunţurilor lui Uioreanu.
Pedeapsa pentru Uioreanu: între 3 şi 15 ani de închisoare
Alexandru Uioreanu a