Strada Alexandru Lăpşuneanu din Iaşi în vremurile ei bune Mii de fotografii surprind oraşele Romaniei aşa cum erau ele înainte de a fi schimonosite de comunişti u promovarea intensivă ar putea starni interesul pentru promovarea patrimoniului arhitectural, atat cat a mai rămas
Tot mai multe oraşe ale Romaniei de odinioară sunt promovate pe platforma de socializare Facebook. În ultimii ani marile oraşe ale ţării noastre, dar şi oraşele mai mici beneficiază de albume virtuale cu străzi vechi, clădiri cu o arhitectură deosebită sau edificii dispărute. Oraşul patronat de filfizonul Radu Mazere are o pagină intitulată “Constanţa de odinioară” cu sute de imagini de acum 100 de ani. Fotografii cu cunoscutul cazinou de la malul mării din vremurile în care lăsarea sa în paragină era de neînchipuit, eleganta Piaţă Ovidiu şi tineri în costumele de baie de epocă sunt doar cateva dintre pozele care bucură privirea celor urmăresc pagina de Facebook.
Craiova, Oradea, Timişoara, Buzăul, Iaşiul...
Strada Cuza Vodă din Craiova în perioada interbelică
“Craiova veche în imagini” are peste 2.500 de like-uri şi conţine o mulţime de cărţi poştale cu impozanta Stradă a Unirii, imagini cu monumentalul Palat al Justiţiei, dar şi un mic album dedicat stalpilor de iluminat din vremurile de mult apuse. “Oradea de altădată” are şi ea peste 2.500 de fani şi o colecţie de imagini ce cuprinde printre altele o gravură cu mai multe instituţii locale ce datează de la 1840! “Timişoara de altădată” se mandreşte cu circa 4.000 de fani şi “Cea mai mare colecţie online de cărţi poştale cu capitala Banatului”. De asemenea, circa 350 de imagini cu biserici, instituţii de cultură sau instituţii administrative îi poartă pe fanii paginii înapoi în timp, la finele secolului 19-începutul secolului 20, poate cea mai apreciată perioadă din ultimele secole.
Vă vine