Judecătorul Adrian Neacşu, reprezentant al tribunalelor în Consiliul Superior al Magistraturii, afirmă că, prin poziţiile şi acţiunile conducerii anterioare, forul magistraţilor s-a poziţionat, din vară, de partea unor interese pur politice şi a jucat alături de diferiţi actori de pe scena politică.
Judecătorul Adrian Neacșu subliniază, într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX, că prin alegerea ca preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii a procuroarei Oana Schmidt Hăineală atât membri ai Consiliului, cât şi cei aproape 5.000 de judecători din ţară ştiu că CSM "a alunecat definitiv pe o pantă de acţiune partizană" şi, din păcate, ceilalţi procurori din for sunt incapabili să se opună acestei tendinţe.
Mai mult, Neacşu declară că un CSM care va sta tot timpul cu băţul prin gardul unor politicieni şi al unor partide, provocând şi iritând, este un CSM periculos pentru chiar siguranţa sistemului judiciar şi unul departe de misiunea sa.
Judecătorul Adrian Neacşu, preşedintele Tribunalului Vrancea cu activitate permanentă în CSM, mai vorbeşte, în interviul pentru MEDIAFAX, despre punerea sa sub acuzare de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), despre criza din CSM, care, în opinia sa, este unică în Europa, dar şi despre conflictul din Consiliu ce trebuia rezolvat în interiorul sistemului judiciar şi fără punerea în mişcare a structurilor şi instituţiilor statului împotriva celor care deranjează.
Reporter: Domnule judecător, sunteţi în centrul unei investigaţii a DNA referitoare la încasarea unor drepturi financiare. Investigaţia a pornit în urma unei sesizări din partea cuiva din CSM sau altcineva a facut vreo plângere ? Cum vedeţi această afacere judiciară ?
Adrian Neacşu: Mai mult decât reţinerea de ordin deontologic pe care o am în a discuta public probleme dintr-un dosar aflat în anchetă, consider că am obligaţia faţ