Scris de Cristian Horgoș - Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea l-au trimis în judecată şi pe comisarul şef Roxin.
Şeful Poliţiei Salonta, comisarul-şef Alexandru Roxin a fost trimis în judecată pentru braconaj. În dosarul nr. 56/35/2013, înregistrat la Curtea de Apel Oradea pe 15 februarie, mai sunt inculpaţi Ionuţ Ilie, Răducu-Florentin Roxin, Marius Şipoş şi Emil-Florin Faur. Prima înfăţişare este programată pe 20 martie. Parte civilă pentru prejudiciul estimat la 12.000 de euro este Asociaţia de Vânătoare „Cervus Elaphus”, cea care a reclamat împuşcarea unui cerb pe 5 februarie 2012 pe domeniul Boboştea şi a furnizat anchetatorilor declaraţii şi fotografii.
La audieri, comisarul şef Roxin a negat că s-ar număra printre persoanele surprinse şi fotografiate de paznicii domeniului, şeful Poliţiei Municipiului Salonta recunoscând doar că a participat la o partidă de vânătoare autorizată pe domeniul Păuşa. Însă potrivit procurorilor, cei cinci inculpaţi ar fi fost descoperiţi şi fotografiaţi de paznicii domeniului după ce i-au urmărit pe suspecţi iar jeepul acestora s-a defectat şi oprit în zăpadă, între Mierlău şi Calea Mare. În apropiere, paznicii au găsit şi sălbăticiunea ucisă, îngropată sub omăt, aproape de jeep. Suspecţii au refuzat să se legitimeze şi au plecat pe jos dar au fost identificaţi în cursul anchetei. Până la pronunţarea unei sentinţe definitive, comisarul şef Roxin a fost suspendat de la conducerea Poliţiei salontane.De ce au fugit?
În apărarea lor, cei patru civili inculpaţi au afirmat că cerbul împuşcat nu ar fost adult, categorie pentru care era prohibiţie, ci doar viţel – categorie pentru care aveau autorizaţie de vânătoare emisă de administratorii fondului Păuşa. Totodată, ei susţin că „cerbul-viţel” ar fi fost vânat pe domeniul Păuşa. Aceasta deşi anchetatorii au prelevat probe de la locul împuşcării c