Prepeliţă-Tănase e un cuplu inedit de mijlocaşi centrali. Primul provine din mijlocaş dreapta, iar al doilea, din extremă stînga.
Laurenţiu Reghecampf a avut 10 ocazii să pregătească meciurile cu Ajax şi le-a irosit pe toate! Antrenorul nu a nimerit niciodată în amicale formulele pe care le utilizează în primele două partide oficiale ale anului.
Complet nouă a fost şi echipa pe care a utilizat-o în prima manşă, la 0-2 la Amsterdam, iar cea pregătită pentru joi e de-a dreptul ciudată. În absenţa cuplului Bourceanu-Pintilii, închizătorii tradiţionali ai roş-albaştrilor, poziţiile lor vor fi ocupate de doi jucători nespecializaţi pentru aceste sarcini.
De pe benzi aduşi în centru
Andrei Prepeliţă a jucat totuşi destul de des în centrul liniei mediane, faţă de Cristi Tănase, folosit extrem de rar în rolul pe care-l va avea pe Naţional Arena contra "lăncierilor". Dar fiecare dintre ei provine dintr-un fotbalist de bandă. Prepeliţă a început ca mijlocaş dreapta la FC Argeş şi a continuat să joace des astfel şi la Universitatea Craiova, Tănase a evoluat pe partea stîngă a terenului şi la Steaua, şi la echipa naţională, şi la Piteşti, de unde l-a cumpărat Becali.
Aşa a fost şi cu Valencia!
Improvizaţiile la care recurge Reghecampf apropie, culmea!, formaţia pe care roş-albaştrii o vor avea pe teren mîine de cea care a produs minunea din 2005, eliminarea Valenciei după 0-2 în Spania. Walter Zenga a utilizat atunci doi mijlocaşi centrali apropiaţi de profilurile pe care le au Prepeliţă şi Tănase. E vorba despre Sorin Paraschiv şi Dorinel Munteanu.
Primul a început la Steaua ca mijlocaş dreapta, cu Piţurcă antrenor, iar al doilea a jucat mijlocaş stînga în majoritatea meciurilor din cariera lui, şi la cluburi, şi la prima reprezentativă. Şi nici unul dintre ei nu era închizător pur, cum nici Prepeliţă şi Tănase nu sînt.
L-a antrena