Cea mai eficientă şi la îndemână soluţie de a lupta împotriva îmbătrânirii premature este alimentaţia.
O dietă bogată în zahăr şi carbohidraţi rafinaţi, pe lângă faptul că ne crează probleme cu silueta poate, de asemenea, să ducă la apariţia ridurilor.
Pentru a beneficia cât mai mult timp de strălucirea tinereţii, includeţi în dietă următoarele alimente
1. Afinele
Afinele au cel mai mare nivel de antioxidanţi dintre toate fructele de pădure.
Boabele lor au proprietăţi antihemoragice şi întăresc vasele sangvine, sunt bogate în vitamina C, vitamine din complexul B, vitamina E, vitamina A, cupru (care întăreşte imunitatea şi are rol antibacterian), seleniu, zinc, fier (promoveaza imunitatea prin creşterea hemoglobinei şi a concentraţiei de oxigen din sânge). Afinele neutralizează radicalii liberi care pot duce la îmbătrânirea organismului.
2. Ciocolata neagră
Făcută din cacao, ciocolata neagră conţine mai mulţi antioxidanţi decât majoritatea alimentelor, inclusiv polifenoli. Aceste subtanţe puternic antioxidante protejează nervii de răni şi inflamaţie. Cacaoa are numeroase afecte benefice asupra funcţiilor cognitive şi a stării de spirit. Asiguraţi-vă că alegeţi sortimente de ciocolată neagră minimum procesate şi care conţin o cantitate mare de cacao, cel puţin 70%.
3.Brocoli
Această legumă este cunoscută pentru proprietăţile sale de a reduce riscul anumitor tipuri de cancer. Este bogat în sulforan, un antioxidant puternic care protejează împotriva radicalilor liberi şi a carcinogenilor. Brocoli conţine un număr mare de nutrienţi chiar şi în stare crudă, însă pentru a beneficia de efectele sulforanului trebuie gătit la aburi sau fiert.
4. Peştele
Este bogat în acizi graşi Omega-3 cei mai puternici agenţi anti-inflamatori naturali. Telomerele (extremităţile cromozomilor implicate în stabilitatea şi replicaţia ac