Scris de Cristian Horgoș - Obiectivul suprem pe 2013 al Universităţii Oradea este avansarea la gradul de «Încredere ridicată».
Rectorul Constantin Bungău, a prezentat miercuri Planurile Operaţionale ale Universităţii Oradea pentru 2012 respectiv 2013, adică lista obiectivelor auto-impuse.
Obiectivul suprem pentru acest an, a subliniat Bungău, este obţinerea gradului de «Încredere ridicată» din partea Agenţiei Române pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS). Acum, UO deţine calificativul «Încredere».
„Aşteptăm în toamnă o comisie ARACIS care să evalueze circa 20 de programe de studii precum şi managementul calităţii per Universitate. Noi ne dorim să avansăm la gradul de «Încredere ridicată»”, a anunţat Bungău.Euro-evaluare
Până atunci, rectorul a amintit că între 17 şi 19 martie va reveni la Oradea o comisie din cadrul Programul de Evaluare Instituţionala a European University Association (EUA). „Vizita va fi urmată de un raport final al EUA. Nu avem predictibilitate care va fi cuantificarea Universităţii noastre. S-ar putea să dispară actuala ierarhizare a universităţilor. Aşa încât nu mai ştii pe ce buton să apeşi, unde să pui accentul”, a încheiat ideea Bungău.
Tot pentru acest an, Executivul Universităţii şi-a propus să continue lucrările la clădirea Facultăţii de Ştiinţe Economice din campusul B şi la sediul Facultăţii de Arte, să amenajeze o parcare şi spaţii verzi în campus, să reabiliteze amfiteatrele din pavilioanele A şi B, să amenajeze decanatul şi faţada clădirii Facultăţii de Protecţia Mediului şi să reabiliteze Clubul Studenţesc din campus.
Rectorul a condiţionat însă efectuarea acestor lucrări de asigurarea finanţărilor.Tot prin euro-proiecte
„Nu se prevăd foarte mulţi bani pentru investiţii de la Ministerul Educaţiei. Aşa încât va trebui să apelăm la proiecte externe pentru care vom avea nev