O specie de porcuşor de Guineea fără păr, creată în laborator în anii ’70, a devenit un animal de companie tot mai popular în lume, în ciuda sau tocmai datorită aspectului său neobişnuit.
Porcuşorul de Guineea fără păr a fost obţinut prin mutaţii genetice pentru teste dermatologice în 1978, la Institutul „Armand Frappier“ din Canada, însă a devenit tot mai popular ca animal de companie în ultimii ani. El este ideal pentru persoanele alergice la părul de animale.
Există două tipuri de porcuşori de Guineea fără păr: Skinny şi Baldwin. Primul are păr ondulat pe nas şi pe labe, iar cel de-al doilea se naşte cu păr, dar care cade ulterior de pe toate zonele corpului.
Sunt greu de întreţinut
Creşterea porcuşorilor fără păr ca animale de companie implică o responsabilitate uriaşă, spun reprezentanţii organizaţiilor pentru protecţia animalelor, care nu încurajează adoptarea lor. Pe timp de iarnă, ei trebuie ţinuţi numai în casă, iar vara ar trebui protejaţi de razele ultraviolete cu cremă de protecţie solară. Lipsa părului sunt o cauză importantă de probleme de sănătate, precum şi comportamentale, avertizează specialiştii. Foto Porcuşorii de Guineea fără păr, animale de companie îndrăgite Unii porcuşori de Guineea rezultaţi din experimentul genetic canadian au păr pe bot şi pe labe FOTO Shutterstock gallery-link
„Multe animale de companie sunt adoptate pentru felul în care arată, dar atunci când alegi un animal, nu ar trebui să laşi aspectul lui să-ţi influenţeze opţiunea. Este foarte important să ştii că porcuşorii fără păr au aceleaşi nevoi precum porcuşorii de Guineea obişnuiţi, dar stăpânii trebuie să le asigure o protecţie suplimentară împotriva frigului, soarelui şi rănirii“ a explicat recent pentru cotidianul „Daily Mail“ Caroline Reay, purtătorul de cuvânt al organizaţiei caritabile britanice „Blue Cross“.
În România, porcuşoru