Trupul neînsufleţit al profesorului, scriitorului şi criticului literar Mircea Dinutz a fost depus, ieri, în capela Bisericii „Sf. Dumitru” din Focşani, pentru ca toţi cei care l-au cunoscut să-şi poată lua la revedere de la el. Cei care vor dori să-i aducă un ultim omagiu pot scrie în cartea de condoleanţe, depusă în Biserică, unele dintre mesaje urmând a fi publicate în revista de cultură „Pro Saeculum“, al cărei redactor-şef a fost.
La căpătâiul profesorului a ajuns, ieri, fiica biologică Andreea Trif, iar Luminiţa Hanu, fiica vitregă care locuieşte în Italia, are grijă ca îndrăgitul dascăl să fie condus pe ultimul drum aşa cum se cuvine. Aceasta a trimis banii necesari pentru înmormântarea scriitorului.
Ceremonia de înmormântare va avea loc sâmbătă, în jurul orelor 13.00. În drum spre cimitir, cortegiul funerar va trece prin faţa Colegiilor „Unirea” şi „Cuza”.
Cei care l-au cunoscut pe Mircea Dinutz regretă trecerea acestuia în nefiinţă. Pe site-ul „Monitorul de Vrancea“, www.monitorulvn.ro, au fost scrise mai multe mesaje. „Cuvintele sunt de prisos... însă întotdeauna voi păstra amintirea celui ce mi-a fost profesor atâţia ani, o persoană cu o activitate didactică (şi nu numai) remarcabilă, care a înţeles şi îndrumat atâtea generaţii de elevi. Ultima promoţie de elevi (2005-2009) a d-nului prof. M. Dinutz, colectivul clasei de filologie, transmite: «Sincere condoleanţe! Odihniţi-vă în pace, domnule diriginte!», scrie Veronica Petrescu. „Un profesor deosebit, care va rămâne mereu viu în inima noastră, a foştilor elevi. M-a certat, m-a lăudat, mi-a spus care îmi sunt calităţile, dar şi defectele. M-a ajutat să devin om. Vă mulţumesc, domnule profesor!”, scrie şi Violeta T..
La înmormântarea lui Mircea Dinutz sunt aşteptaţi zeci de profesori, foşti colegi de la Uniunea Scriitorilor, foşti elevi, dar şi simpli focşăneni, care l-au ap