Nu a figurat nicio zi în vreun minister din cele 17 ale Guvernului Ponta II. Nu a avut în ultimele două luni nicio atribuţie oficială şi nu apare în nicio organigramă din noul val. Cu toate acestea este încă secretar de stat. Are director de cabinet, o locuinţă de serviciu de la RA-APPS şi îşi primeşte în continuare indemnizaţia de demnitar.
În acest "no man's land guvernării", unul din paradoxurile reorganizării din Executiv, supravieţiueşte politic Cristian Bărhălescu. Secretarul de stat de la Turism al cabinetului anterior este păstrat încă în funcţie de premierul Victor Ponta, chiar dacă a fost şters din Ministerul Dezvoltării Regionale, la venirea lui Liviu Dragnea, şi nu a trecut niciodată în subordinea Mariei Grapini la IMM-uri, Turism şi Mediul de Afaceri.
Ce face secretarul de stat fără minister? În general, dă consultanţă nou-veniţilor: "Mai răspund la întrebări, le mai dau acte, le spun ce şi cum am făcut, nu poţi pleca aşa pur şi simplu fără să-i mai ajuţi pe cei care au nevoie. Eu mi-am cerut eliberarea. Acum aştept", spune Cristian Bărhălescu, pe care gândul l-a găsit la Constanţa, în biroul agenţiei de turism pe care o deţine şi o conduce din nou.
Paradoxurile reorganizarii guvernamentale
La intrarea USL la guvernare, în mai 2012, Radu Mazăre a ştiut de la început ce vrea: Transporturile şi Turismul. Şi a avut pe listă "doi băieţi". Primul era Răducu Valentin Preda, "un băiat care a performat", dezmierdat Valerică şi instalat de Victor Ponta secretar de stat la Transporturi în ambele sale cabinete. Marţi, Valentin Preda a fost însă eliberat din funcţie, după ce procurorii DNA l-au ridicat din stradă, cu suspiciuni de folosire a documentelor secrete în interesul propriu.
Al doilea a fost Cristian Bărhălescu, căruia Radu Mazăre i-a retras însă girul politic încă din decembrie. "S-ar putea să nu mai fie. Nu s-a mişcat atât de