O vinărie din California îşi pune la păstrat vinul pe fundul oceanului, inspirată fiind de o practică europeană.
O vinărie din California îşi pune la păstrat vinul pe fundul oceanului. Nicio altă vinărie din America nu a mai folosit această metodă, conform apropo.ro.
“Ideea ne-a venit după ce am văzut ceva asemănător în Europa, unde câteva vinării cunoscute au experiementat asta, lăsând vinul să “îmbătrânească” în ocean. Ni s-a părut o practică interesantă”, a povestit Jim Dyke, preşedinte al Mira Winery, pentru ABC News.
Producătorii vor lua în calcul mai mulţi factori pentru conceperea cutiilor în care va fi păstrat vinul, sub apă: vârsta vinului, lumina, presiunea şi temperatura.
“Ne propunem să stabilim un întreg proces, poate pentru o cantitate mai mare de vin, care va fi păstrat în ocean, pentru o perioadă mai lungă”, a mai spus Dyke.
Vin păstrat pe fundul oceanului
Un suport din fier a fost creat pentru a permite accesul unui scafandru la vin, pentru a scoate o singură sticlă.
După ce vinul va fi scos din ocean va fi supus unor teste chimice, apoi va fi degustat şi vor fi notate concluziile, când vinul va ajunge la maturitate.
Alice Feiring, expert în vinuri, a descris acest proces ca fiind “mai mult o curiozitate”, notând că “probabil efortul va fi mai mare decât rezultatele.”
Fondată în 2012 de cultivatorul de struguri Larry Hyde şi de producătorul de vin Gustavo Gonzales, compania Mira Winery distribuie produse restaurantelor din California şi Washington. Vinul conservat pe fundul oceanului ar putea fi vândut pentru 130-150 de dolari, sticla.
O vinărie din California îşi pune la păstrat vinul pe fundul oceanului, inspirată fiind de o practică europeană.
O vinărie din California îşi pune la păstrat vinul pe fundul oceanului. Nicio altă vinărie din America nu a mai folosit această metodă, conform apr