Contrar aparenţelor, aceste pulpe nu aparţin unui pui îndopat cu steroizi, ci unui ponei mai mărunţel.
Abia când se mai liniştiseră apele în scandalul cărnii de cal şi românii reuşiseră să arunce pisica (sau mă rog, iapa) în curtea francezilor, olandezilor şi a altor occidentali), a căzut ca un trăsnet vestea că şi la noi se vinde carne de cal pe post de carne de vită, fapt care ne descalifică total. Păi, de-aia s-a zbătut atâta domnul Viorel Ponta să bată obrazul Europei? D-aia stătea, săracu’, să aştepte scuzele mârlanilor ălora din Vest, ca să audă că şi noi umblăm cu fofârlica? Acum, că au fost daţi în vileag, producătorii români par decişi să renunţe la vechile metehne şi să eticheteze carnea în mod corect.
„E greu să recunosc, dar trebuie s-o fac: mai toată carnea care se produce în România şi pe care noi o distribuim este de cal, ne-a declarat, sub protecţia anonimatului, un mare lider din industria cărnii. Copanele de pui sunt, de fapt, pulpe de ponei, capetele de porc sunt, de fapt, capete de cai cărora le-am făcut un lifting discret, muşchiuleţul de porc este, de fapt, un anumit organ anatomic al calului, la fel de musculos, până şi şoriciul este, de fapt, piele de cal tratată cu tot felul de E-uri”.
Întrebat de noi de ce anume au recurs producătorii la un asemenea truc, omul a precizat: „Dom’le, procedând astfel am evitat o problemă şi mai gravă! Aţi văzut că absolut toţi românii îi numesc pe oamenii politici, de la preşedinte la ultimul parlamentar, boi, porci, vite, gâşte, găini, curci etc. Ei, dacă am expune la vânzare carne de vită sau de porc, ce-ar înţelege străinii din asta? N-ar înţelege că românii se mănâncă între ei? Aţi văzut cât de scandalizaţi au fost europenii când au auzit că le-am trimis carne de cal! Dar imaginaţi-vă ce-ar fi zis dacă le trimiteam carne de porc, când ne aud toată ziua vorbind numai cu „porcul ăla de preşedin