În pierdere de teren faţă de aliantul PSD, implicat nemijlocit prin Ponta, în actul de guvernare, PNL-ul lui Crin Antonescu încearcă se recupereze terenul piedut.
Mişcarea-surpriză prin care doreşte să realizeze acest lucru este cooptarea primarului de la Sibiu, Klaus Johannis. Acesta s-a mai aflat într-o relaţie tandră cu liberalii încă de la moţiunea de cenzură care l-a lăsat pe Boc fără Guvern. Atunci, Opoziţia, încă bine unită, a venit la Băsesu cu propunerea ca Johannis să devină premier. Preşedintele însă a preferat un bancher şi un primar de sector, pentru ca până la urmă să-l mandateze tot pe Boc, având la data aceea la îndemână "noua soluţie imorală" a UNPR-ului.
Aderarea neamţului de la Sibiu la partidul de mitici de la Bucureşti constituie o dublă lovitură pentru Antonescu. O dată, împotriva desidenţei scremute şi susţinute cu jumătate de vlagă de Moliceanu, iar a doua oară faţă de Ponta, care începuse să pară tot mai desprins de obligaţiile alianţei. Practic, prin Johannis, liberalii vor să demonstreze că dacă psd-iştii vor dori să aibă un candidat propriu la prezindenţiale, liberalii ar putea şi ei să vină cu omul lor la conducerea Guvernului. Nu se ştie cum, prea exact, dar se evocă nişte posibiliăti.
Johannis reprezintă deci, o mişcare tactică: "şah la Ponta"! În pierdere de teren faţă de aliantul PSD, implicat nemijlocit prin Ponta, în actul de guvernare, PNL-ul lui Crin Antonescu încearcă se recupereze terenul piedut.
Mişcarea-surpriză prin care doreşte să realizeze acest lucru este cooptarea primarului de la Sibiu, Klaus Johannis. Acesta s-a mai aflat într-o relaţie tandră cu liberalii încă de la moţiunea de cenzură care l-a lăsat pe Boc fără Guvern. Atunci, Opoziţia, încă bine unită, a venit la Băsesu cu propunerea ca Johannis să devină premier. Preşedintele însă a preferat un bancher şi un primar de sector, pe