A fost un împrumut nu mită, a oferit ajutor, nu a făcut trafic de influenţă. Acestea au fost explicaţiile ofițerului Mihai Curt în fața magistraţilor Curţii de Apel Cluj, care l-au audiat astăzi pentru prima dată în dosarul în care este acuzat de trafic de influență.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată în luna ianuarie pe ofițerul Mihai Curt, fost adjunct al șefului de la Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj.
Aceştia l-au acuzat că a primit mită aproximativ 6.000 de euro pentru a interveni pe lângă angajaţii Registrului Auto Român, dar şi pe lângă procurori, în vederea înmatriculării unei mașini furate. Curt susţine că banii erau, de fapt, un împrumut de la un informator al poliţiei.
”La finalul unei întâlniri i-am solicitat suma de 1.000 de euro, fiindcă eram într-o perioadă în care mă descurcam mai greu cu banii. I-am cerut suma de bani, având în vedere raportul de încredere dintre noi. În plus, voiam să am banii mei, să nu mai apelez la familie. A rămas că îi voi restitui când voi putea”, a spus Mihai Curt, potrivit declaraţiilor din dosar.
La o lună după ce a primit banii, informatorul i-a cerut să îl ajute să își recupereze un autoturism furat, necăjit de faptul că nu cunoaște procedura în acest sens. Ofițerul Mihai Curt s-a oferit să-l ajute, pe motiv că nu știa să scrie și să citească.
”Mi-a povestit că în primăvara anului 2010 a cumpărat un autoturism second-hand de la o persoană pe nume Rareș. O mașină care s-a dovedit a fi furată. Ca atare mașina i-a fost ridicată de polițiști. Mi-a cerut ajutorul pentru că își dorea să-și vadă mașină în curte. Mi-a cerut să mă interesez dacă își poate recupera acea mașină”, se mai arată la dosar.
Din cauză că nu i-a rezolvat problema, informatorul s-a enervat pe Mihai Curt. Ulteior, i-a cerut sum