Vanzarea a patru uzine siderurgice romanesti cu 52 de euro reprezinta ultima faza a unui fenomen anticipat de putini, afirma deputatul conservator Ion Dinita.
Parlamentarul este de parere ca privatizarile facute doar la indicatii din alte parti isi arata acum latura paguboasa, atat financiara cat si sociala. Presedintele PC Brasov anunta ca Guvernul pune la cale o strategie pentru protejarea intereselor economice ale Romaniei.
Nu mai trebuie să vindem orice fabrică sau firmă românească, mare sau mică, doar pentru că FMI-ul sau altcineva o cer. De altfel Fondul nu se comportă decât ca o bancă, care atunci când constată că nu sunt fonduri pentru a i se restitui împumutul sugerează privatizări, arată Diniţă. La recomandare sau nu, vânzarea fabricilor de la Buzău, Târgovişte, Câmpia Turzii şi Brăila de fostul cumpărător, Mechel îşi arată acum rezultatele.
„Asta înseamnă «investitorii strategici». după ce au făcut, probabil buzunarele pline şi au văzut că au ajuns la fundul sacului şi nu mai sunt interesante pentru ei şi au rezolvat problema de calitate şi de a produce oţel beton sau oţeluri în România, acum aţi văzut că vor să le închidă, să le taie şi să mai încerce să mai scoată un ban din a duce la fier vechi ultimele utilaje”, a delcarat astăzi Dinință.
Un alt rezultat, al închiderii uneori din prostie a unor combinate sau demolarea lor pentru a face blocuri este cel social, afirmă Ion Diniţă, care este membru al Comisiei pentru Industrii, Comerţ şi Servicii din Camera Deputaţilor. Germanii s-au trezit acum că din îngrijorare că au prea mulţi imigranţi români şi bulgari vor să sprijine investiţii care să-i ţină pe români în ţara lor.
„De fapt acest lucru trebuia să se întâmple de mult. La un moment dat, probabil în cei 20 de ani au avut interesul să scape de concurenţi, nu vorbesc de Germania, vorbesc în general de occidentali, au reuşit