Fondatorul Facebook Mark Zuckerberg, co-fondatorul Google Sergey Brin, Anne Wojcicki, si investitorul Yuri Milner au oferit premii in valoare totala de 33 milioane de dolari, oamenilor de stiinta care au contribuit semnificativ la dezvoltarea medicinei. Premiul poarta numele de “Breakthrough Prize in Life Sciences” (Premiul pentru Progres in Stiintele Vietii), potrivit Mashable.
Mark Zuckerberg este unul dintre fondatorii proiectului Breakthrough Prize in Life Sciences FOTO Reuters
Gigantii din Silicon Valley si-au lansat, astfel, propria versiune a Premiului Nobel. Cele 33 de milioane de dolari vor merge catre cercetatorii care lucreaza pentru “videcarea bolilor intratabile si prelungirea vietii umane”. Presedintele Apple Art Levinson va presedintele fundatiei.
Si sotia lui Mark Zuckerberg, va fi parte din aceasta initiativa. “Priscilla si cu mine suntem onorati sa luam parte la aceasta initiativa”, a spus Zuckerberg intr-o declaratie prin care anunta noua fundatie. “Suntem de parere ca Premiul pentru Progres in Stiintele Vietii are potentialul de a oferi o platforma de lansare pentru alte modele de filantropie, pentru ca oamenii de pretutindeni sa aiba oportunitatea unui viitor mai bun”, a mai spus fondatorul Facebook.
Anne Wojcicki, sotia lui Sergey Brin , este fondatoarea companiei de studii genetice 23andMe iar Priscilla Chan, sotia lui Zuckerberg este absolventa a Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii Standford.
Cei 11 castigatori ai anului acesta au fost deja anuntati. Dintre ei fac parte neurobiologul Cornelia Bargmann, geneticianul Hans Clevers si biologul molecular Napolean Ferrara. Incepand de anul viitor, vor fi acordate numai cinci premii in valoare de 3 milioane de dolari.
In cadrul unei conferinte de presa, Mar Zuckerberg a declarat ca fundatia ofera cele mai mari prem