Vezi
Gateste de o viata si a cucerit prin aromele mancarurilor sale atat romanii cat si strainii. Drept rasplata a muncii sale, Stefan Bercea a obtinut medalii dupa medalii la competitiile internationale ale bucatarilor, demonstrandu-si maiestria alaturi de colegii sai. De aproape trei ani a preluat si sefia Asociatiei Nationale a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism (ANBCT) din Romania si cu fiecare meniu pe care il propune la evenimentele la care participa, incearca sa aduca influentele din bucataria internationala in farfuriile invitatilor.
Bucatarul Stefan Bercea a participat recent la un eveniment in Baia Mare , pregatind meniul alaturi de fiul sau, Dragos Bercea. intr-un interviu acordat televiziunii eMaramures, bucatarul a povestit despre tendinta de reintoarcere la bucataria traditionala, care devine tot mai apreciata la nivel international.
„ Fiind vanator, imi face foarte mare placere sa gatesc – daca nu eu, fiul meu Dragos – muschiuletii proaspeti de la caprioara. ii gatim destul de simplu, dar foarte bine, cu ulei de masline, putin usturoi, sare si piper. Vad ca asta e tendinta, sa ne intoarcem la bucataria traditionala, bucataria simpla, trebuie sa pastram gustul nativ al ingredientului principal – al carnii – si sa simtim asta, nu trebuie folosite condimente in exces sau multe ingrediente care sa acopere gustul ingredientului principal”, a aratat presedintele ANBCT Romania, Stefan Bercea.
Bucatarul detine un restaurant in zona Predeal , unde incearca sa imbine preparatele traditionale romanesti cu noutatile care se pregatesc in restaurantele celebre din lume. Pentru a fi mereu informat in ceea ce priveste tendintele in lumea gastronomiei, participa frecvent alaturi de alti cativa bucatari romani la competitiile internationale, reusind sa obtina in ultimii ani medalii de bronz la patru editii consecutive ale Ol