Inspectorii sanitar-veterinari nu au găsit în abatoarele vrâncene verificate până în prezent, carne de cal. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), în vizor sunt trei abatoare şi mai multe unităţi de procesare a cărnii, care sunt controlate în aceste zile. „Se verifică tot ce s-a sacrificat din anul 2011 până în prezent. Nu s-a constatat nicio neconformitate”, a menţionat Adrian Rădulescu. În Vrancea există cinci abatoare autorizate sanitar veterinar, dintre care unul nu sacrifică bovine, iar un altul este închis.
Controalele vor continua şi săptămâna viitoare. Verificările sunt efectuate după ce Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a cerut tuturor direcţiilor din ţară să controleze dacă din abatoare a fost livrată carne de cal, etichetată ca fiind de vită.
Inspectorii sanitar-veterinari nu au găsit în abatoarele vrâncene verificate până în prezent, carne de cal. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), în vizor sunt trei abatoare şi mai multe unităţi de procesare a cărnii, care sunt controlate în aceste zile. „Se verifică tot ce s-a sacrificat din anul 2011 până în prezent. Nu s-a constatat nicio neconformitate”, a menţionat Adrian Rădulescu. În Vrancea există cinci abatoare autorizate sanitar veterinar, dintre care unul nu sacrifică bovine, iar un altul este închis.
Controalele vor continua şi săptămâna viitoare. Verificările sunt efectuate după ce Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a cerut tuturor direcţiilor din ţară să controleze dacă din abatoare a fost livrată carne de cal, etichetată ca fiind de vită.