Georgios Ladopoulos, directorul general al firmei Ara Meat Center, care deţine depozitul din Ilfov unde a fost găsită carne de cal etichetată drept carne de vită, a spus ieri, într-o conferinţă de presă, că nu a ştiut nimic despre natura cărnii pe care a livrat-o şi care era etichetată drept "vrăbioară de vită".
Ladopoulus a explicat că a avut pe stoc 212 kilograme de vrăbioară, provenite de la firma Ady Salve din Blaj, dintre care o parte a fost livrată către şapte restaurante şi unităţi de tip fast-food.
"Cred că această carne provine de la aproximativ 120 de cai, despre care cred, totuşi, că au fost sacrificaţi într-un abator, şi nu pe câmp, aşa cum s-a speculat. Carnea respectivă nu putea să fie degresată şi ambalată atât de bine decât de către nişte măcelari profesionişti", a spus Georgios Ladopoulos. El a adăugat că, în acest moment, în depozit există pe stoc încă aproximativ 300 de kilograme de carne provenită de la societatea Ady Salve, etichetată drept "antricot şi pulpă de vită".
Carnea a fost indisponibilizată de autorităţi la finalizarea analizelor de laborator, pentru a se stabili exact dacă în pungile respective este carne de vită, aşa cum scrie pe etichete, sau acestea conţin tot carne de cal.
"Consider faptul că societatea noastră a fost amendată pe nedrept cu 6.000 de lei şi o să contestăm această sancţiune în instanţă. În acelaşi timp, urmează ca, după ce ne vom consulta cu avocaţii noştri, să chemăm în judecată societatea Ady Salve, care ne-a livrat carnea de cal", a declarat Georgios Ladopoulos. Carnea de cal etichetată drept "vrăbioară de vită" a fost descoperită recent în depozitul din judeţul Ilfov al firmei Ara Meat Center de către inspectorii ANSVSA, care au stabilit că aceasta provine de la un depozit frigorific din Alba şi au dispus retragerea produselor care au fost distribuite către comercianţi.
O