Autoritățile locale din Alba au organizat, vineri, o conferință de presă în care au explicat stadiul anchetei realizate la firma din Blaj care a comercializat carne de cal. De la respectiva societate au fost recoltate 8 probe de carne, iar în prezent se așteptă rezultatul analizelor. Cercetările au arătat că lotul de carne pus la vânzare sub etichete false, confecționate direct în depozitul “Ady Salve” au fost distribuite cu precădere în București și doar un singur lot ar fi ajuns la o unitate din Sibiu.
“În cursul zilei de astăzi sau cel târziu mâine probabil că vom avea și rezultatul analizelor respective, restul cantității de 457 de kilograme de la depozit au fost sechestrate într-un depozit până la sosirea buletinului de analize. În funcție de rezultatele finale, vom decide măsurile care se impun” a explicat șeful DSV Alba, Mircea Miclea.
Potrivit șefului IPJ Alba, Ioan Nicolae Căbulea, împotriva administratorului societății din Blaj au fost începute actele premergătoare urmăririi penale sub acuzația de înșelăciune privind calitatea mărfurilor, iar, dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă închisoare de la 1 la 7 ani. Până atunci însă, firma a fost temporar închisă și este posibil să îi fie retrasă autorizația de funcționare.
Prefectul de Alba, Gheorghe Feneşer a explicat că firma din Blaj este pasibilă de a fi sancționată, deoarece a încălcat legea prin aplicarea unor etichete false, imprimate direct la depozit. Prin noua etichetare, pachetele de carne care se aflau la limita valabilității au fost ulterior scoase la vânzare la un termen de expirare mai mare cu câteva luni:
“În momentul în care se cumpără de la un producător carnea, ea vine livrată sub forma unor cutii care conțin mai multe pachete de diferite cantități. Atunci când se face o comercializare en-gros, de obicei, eticheta este pusă doar pe box. În momentul în care eu cumpăr, c