Acesta este mesajul lăsat moștenire de fondatorul mișcării Scout, Robert Baden-Powell. Cercetaşii din Pildeşti sărbătoresc centenarul mişcării Scout.
Pentru cercetaşii de la Centrul Local “Adormirea Maicii Domnului” din Pildeşti, ziua de 22 februarie este o zi deosebită. În urmă cu 156 de ani, la această dată se năştea Robert Baden-Powell, fondatorul mişcării Scout. Totodată, anul acesta se împlinesc 100 de ani de la apariţia acestei mişcări pe teritoriul României. În momentul de faţă, numărul cercetaşilor români este de 2.500 şi activează în 55 de filiale.
În zona Romanului, pe lângă centrul de la Pildeşti, mai există centre la Sagna şi Adjudeni. Centrul de la Pildeşti are 150 de membri, în majoritate copii şi adolescenţi, structuraţi în trei ramuri, în funcţie de vîrstă: lupişori, temerari şi exploratori. Ei sunt conduşi de voluntari, numiţi lideri.
Activităţile desfăşurate de cercetaşi pun accent foarte mult pe ocrotirea naturii şi ecologie, motto-ul mişcării fiind ultimele cuvinte rostite de fondatorul ei, înainte de moarte: “Să lăsăm lumea aceasta un pic mai bună decât am găsit-o”. Ziua de 22 februarie este numită şi Ziua amintirii.
Pentru a omagia această zi, pe 24 februarie, la Pildeşti va avea loc o liturghie specială, în care 32 de copii şi adolescenţi vor depune jurământul şi vor intra în familia cercetaşilor.
Acesta este mesajul lăsat moștenire de fondatorul mișcării Scout, Robert Baden-Powell. Cercetaşii din Pildeşti sărbătoresc centenarul mişcării Scout.
Pentru cercetaşii de la Centrul Local “Adormirea Maicii Domnului” din Pildeşti, ziua de 22 februarie este o zi deosebită. În urmă cu 156 de ani, la această dată se năştea Robert Baden-Powell, fondatorul mişcării Scout. Totodată, anul acesta se împlinesc 100 de ani de la apariţia acestei mişcări pe teritoriul României. În momentul de faţă, numă