Congresul extraordinar al PNL a început, vineri, în prezenţa a 1.303 de delegaţi şi a invitaţilor din partea partidelor guvernamentale, a reprezentanţilor UDMR, a minorităţilor naţionale şi a liderilor liberalilor europeni. Modificările propuse la Statutul PNL de către Delegaţia Permanentă au fost adoptate cu 1424 de voturi "pentru" şi 3 "împotrivă", iar amendamentele formulate de fostul lider PNL Călin Popescu Tăriceanu nu au mai fost supuse votului.
Călin Popescu Tăriceanu a solicitat vineri modificarea Statutului PNL prin introducerea votului uninominal în cazul alegerii conducerii partidului şi a organizării alegerilor interne pentru desemnarea prezidenţiabilului.
Cele două amendamente propuse vineri de Tăriceanu nu au fost supuse votului Congresului de către preşedintele PNL, Crin Antonescu.
Conducerea PNL s-a reunit, joi seară, în Delegaţia Permanentă şi a adoptat proiectul de Statut care a fost propus Congresului. Propunerea pentru noul Statut al PNL prevede înfiinţarea funcţiei de prim-vicepreşedinte, creşterea numărului de vicepreşedinţi până la 31 şi alegerea pe listă inclusiv a secretarului general.
Reuniunea PNL a fost deschisă de intonarea Imnului Naţional, urmând cuvântul de primire al preşedintelui PNL, Crin Antonescu.
Acesta a anunţat că sunt prezenti 1303 delegaţi şi că în total, inclusiv cu invitaţi, la eveniment participă 1858 de persoane.
În programul Congresului sunt trecute discursurile lui Johannes Cornelis van Baalen, preşedinte al Internaţionalei Liberale şi a liderului ALDE, Guy Verhofstadt.
De asemenea, vor lua cuvântul la reuniunea PNL premierul Victor Ponta, în calitate de preşedinte al PSD, preşedintele PC, Daniel Constantin, preşedintele UNRP, Gabriel Oprea şi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, urmat de liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian.
Congre