Scandalul izbucnit la CSM Bucureşti, clubul bugetofag al primăriei Capitalei, scoate la lumină fapte incredibile. Pentru oamenii din subordinea lui Sorin Oprescu banul public a devenit o peltea întinsă după bunul plac: achiziţii proaste, licitaţii dubioase, facturi suspicionate de fals. Citiţi în rândurile care urmează cronica unei risipe uluitoare la un club care n-a avut niciun calificat la JO de la Londra, dar care a cheltuit între 2008 şi 2012 cât federaţiile - atenţie, federaţii! - de gimnastică, atletism, canotaj, handbal şi rugby la un loc!
1. Halate mai multe decât toţi poloiştii din România
Când a devenit preşedintele clubului, în primăvara lui 2012, Petre Brănişteanu a găsit în magazia CSM un morman de halate de baie, 600 la număr. Clubul are 175 de sportivi profesionişti, la toate disciplinele, dar nu există secţie de înot sau de polo, unde halatul face parte din recuzita sportivilor în bazin. Gurile rele susţin că Brănişteanu l-ar fi sunat pe şeful federaţiei de polo, Anatol Grinţescu, de la care a aflat că halatele respective ar putea echipa toţi sportivii legimaţi la polo în România. "A existat un proces de predare - primire, pe care eu am refuzat să-l semnez. Informaţia este reală, am găsit 600 de halate de baie". Fosta contabilă a clubului, Iustina Cornel, care a lucrat cu preşedintele Valentin Samungi, a replicat sec: "Halatele sunt bune în continuare. De ce nu le-a împărţit secţiilor? Ce, sportivele de la volei nu au nevoie de halate atunci când ies din baie?".
2. Pantofi sport pentru prichindei donaţi la Asistenţa Socială
Halatele de baie nu sunt un caz izolat. Povestea adidaşilor găsiţi în magazie ar putea fi hilară, dacă nu s-ar consuma pe bani publici. 300 de perechi de pantofi de sport, de foarte proastă calitate, "made in China", achiziţionaţi pe o grămadă de bani zăceau în magazie, refuzaţi de secţii. "Pot să confirm