Comisarul şef Mihai Curt-Iosip rămâne în arest, după ce Curtea de Apel Cluj a respins cererea acestuia de a i se înlocui măsura privativă de libertate cu cea de a nu părăsi localitatea.
Curtea de Apel Cluj a respins cererea poliţistului de a fi eliberat din arest, astfel că Mihai Curt-Iosip intră în a două lună petrecută după gratii după ce cămătarul Gabor Gabor a sesizat procurorii DNA că poliţistul i-ar fi promis, contra unor sume de bani, că-i recuperează de la poliţie şi îi înmatriculează o maşină pe care a cumpărat-o şi care s-a dovedit a fi furată.
La primul termen al procesului pe fond, care a avut loc joi, avocatul lui Curt-Iosip, Rareş Trif, a cerut judecătorului să-i înlocuiască inculpatului arestul preventiv cu măsura obligării de a nu părăsi ţara sau localitatea. Avocatul a arătat că poliţistul nu ar mai putea influenţa martorii sau să pericliteze urmărirea penală, din moment ce cercetările au fost finalizate. Totodată, Rareş Trif a spus că clientul său este o persoană care înţelege în totalitate procedura penală, fiind ofiţer de poliţie judiciară, şi că acesta s-ar prezenta la toate termenele de judecată în cazul în care ar fi eliberat. „Trebuie să aveţi în vedere şi lipsa antecedentelor penale, precum şi faptul că este o persoană bine ancorată în mediul social", a pledat avocatul. Mihai Curt-Iosip are funcţia de şef adjunct la Serviciul de Arme, Explozibili şi Substanţe Periculoase al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj, şi gradul de comisar şef.
În rechizitoriul procurorilor DNA, prin care a fost trimis în judecată, se arată că în cursul anului 2011 ofiţerul l-ar fi lăsat pe Gabor Gabor să creadă că poate să intervină pe lângă poliţişti, procurori şi funcţionari RAR Cluj pentru ca acesta să-şi recupereze un autoturism de teren reţinut de autorităţi ca fiind furat. Pentru intervenţie, comisarul şef i-ar fi cerut lui G