Douăzeci şi cinci de preoţi se numără printre persoanele înşelate de fosta contabilă a Casei de Ajutor Reciproc a Arhiepiscopiei Târgoviştei reţinută pentru delapidare, după ce ar fi întocmit în fals contracte de împrumut pe numele acestora, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Surse din anchetă susţin că femeia era o angajată respectabilă a instituţiei, în care toată lumea avea încredere, iar actele false pentru credite au fost întocmite în perioada 2008-2011, pe numele a 25 de preoţi, aceştia reclamând infracţiunile la Poliţie.
Cazul a fost instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor care au probat activitatea infracţională a femeii.
Fosta contabilă a Casei de Ajutor Reciproc a Arhiepiscopiei Târgoviştei a fost reţinută, vineri, pentru delapidare şi uz de fals, fiind acuzată că a întocmit contracte de împrumut în numele mai multor persoane, fără ca acestea să ştie, provocând un prejudiciu de aproape 120.000 de lei.
"În perioada 2008-2011, având calitatea de contabil la o casă de ajutor reciproc, femeia şi-a însuşit diferite sume de bani, cauzând un prejudiciu de 119.545 de lei. Ea a întocmit în fals contracte de împrumut, în numele altor persoane, fără ca acestea să aibă cunoştinţă", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Dâmboviţa, agent Raluca Florescu.
Surse judiciare afirmă că la data comiterii infracţiunilor femeia, în vârstă de 43 de ani, era contabilă la Casa de Ajutor Reciproc a Arhipeiscopiei Târgovişte, iar după începerea cercetărilor ea a fost concediată.
Vineri, femeia va fi dusă în instanţă cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Douăzeci şi cinci de preoţi se numără printre persoanele înşelate de fosta contabilă a Casei de Ajutor Reciproc a Arhiepiscopiei Târgoviştei reţinută pentru delapidare, după ce ar fi întocmit în fals contracte de împrumut pe numel