La Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa se organizează în fiecare an acţiuni prin care copiii sunt ivitaţi să pătrundă în tainele tradiţiilor populare, atât de frumoase, dar care, cu timpul, se pierd dacă tinerii nu le pătrund taina şi nu le perpetuează.
Elevii clasei a II-a de la şcoala Coresidin Târgovişte au fost foarte bucuroşi să afle legendele Dragobetelui şi Babei Dochia, mai ales că modul în care cercetătorul ştiinţific Adriana Cuciureanu a ales să le împărtăşească aceste legende a fost unul deosebit: pe acordurile muzicii orechestrei “Chindia”, condusă de dirijorul Ionuţ Dumitrescu.
“În cadrul proiectului educaţional, pe care Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa îl desfăşoară în anul şcolar 2012-2013, Satul dâmboviţean – obiceiuri şi tradiţii populare, avem bucuria să-i avem alături de noi pe elevii clasei a II-a de la şcoala Coresi Târgovişte, alături de doamna învăţătoare Adina Bacheş.
Nu sunt pentru prima dată la noi la centru şi, cu toate că sunt mici, sunt receptivi la tot ceea ce noi încercăm să le transmitem, valori ale culturii identitare, ale culturii noastre populare”, ne-a declarat Adriana Cuciureanu.
Cea mai mare bucurie a celor mici a fost când, la finalul întâlnirii, au învă\at să confecţioneze mărţişoare pe care le vor dărui mamelor lor. La Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa se organizează în fiecare an acţiuni prin care copiii sunt ivitaţi să pătrundă în tainele tradiţiilor populare, atât de frumoase, dar care, cu timpul, se pierd dacă tinerii nu le pătrund taina şi nu le perpetuează.
Elevii clasei a II-a de la şcoala Coresidin Târgovişte au fost foarte bucuroşi să afle legendele Dragobetelui şi Babei Dochia, mai ales că modul în care cercetătorul ştiinţific Adriana Cuciureanu a ales să le împărtăşească aceste legende a fost unul deosebit: pe acordurile muzicii orechestrei “Chindia”, condusă de dirijorul Ion