10,7 kilograme de carne de la firma din Blaj, acuzată că ar fi vândut carne de cal cu etichete false, au ajuns la o firmă din Sibiu sub denumirea de vrabioară de vită, însă nu în aceste zile, ci în cursul anului trecut, potrivit reprezentanţilor Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu (DSVSAS).
Purtătorul de cuvânt al instituţiei, dr. Ioan Penţea, a declarat că a existat o livrare de 10,7 kilograme de carne sub denumirea de vrăbioară de vită de la o carmangerie din Blaj către o firmă mai mică din municipiul Sibiu, care deţinea atunci un restaurant.
Penţea a declarat că tranzacţia s-a făcut în data de 3 mai 2012 şi că cel mai probabil carnea a fost consumată, atunci nefiind realizate controale în acest sens.
Tot Penţea a precizat că nu există rezultate ale unor analize care să confirme că lotul de carne era de cal.
De asemenea, purtătorul de cuvânt al instituţiei a declarat că la nivelul judeţului Sibiu au avut loc, în ultimele zile, controale la toate abatoarele, carmangeriile, reţele de comercializare sau unităţi care ar putea deţine carne de cal, însă nu au fost găsite astfel de loturi de carne.
„Sibiul nu are nicio legătură cu acest scandal al cărnii de cal”, a declarat dr. Ioan Penţea.
La nivelul judeţului Sibiu nu există unităţi autorizate pentru sacrificarea cailor.
Conform zairelor locale, prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer, a declarat joi, că peste 100 de kilograme de carne reetichetată deoarece avea data de valabilitate expirată, din depozitul din Blaj a fost vândută unei firme din Bucureşti şi unei unităţi de alimentaţie publică din Sibiu.
10,7 kilograme de carne de la firma din Blaj, acuzată că ar fi vândut carne de cal cu etichete false, au ajuns la o firmă din Sibiu sub denumirea de vrabioară de vită, însă nu în ac