Ca să puteţi răspunde la această întrebare este musai, vorba localnicului, să urmăriţi "Social Error - Ultimul om...", un "show de supravieţuire socială", care ne înfăţişează felul cum funcţionează un univers orwellian, având regulile unui joc de societate. Teatrul Maghiar de Stat Cluj, cel care găzduieşte acest spectacol, face parte dintr-un amplu proiect iniţiat de Szputnyik Shipping Company, scris şi regizat de Viktor Bodó din Ungaria. Voturile publicului influenţează rezultatul jocului - sau, altfel zis, spectacolul.
"Social Error" are ca punct de plecare întrebarea: De ce nu putem crea o societate în care oamenii să poată trăi fericiţi?Prima parte a titlului, "Social Error", reprezintă "acel semnal pe care poate-l primeşti şi tu atunci când ceva din jurul tău nu-i în regulă sau când, din contră, un lucru încearcă să funcţioneze." A doua parte, "Ultimul om..." este o trimitere la romanul lui Orwell, 1984, al cărui titlu original este "Ultimul om din Europa". Miza "show-ului de supravieţuire socială" este de a fi câştigătorul titlului de "Ultimul om din… Graz / Mainz / Leipzig / Parma / Cluj / Budapesta" şi de a intra în Marele Joc.
Primele repetiţii s-au desfăşurat la Budapesta, în ultimele luni ale anului 2012, iar primul spectacol din cadrul proiectului a avut loc pe 19 ianuarie 2013 la Teatrul Schauspielhaus Graz din Austria. Un teatru maghiar şi şase teatre din străinătate participă la această coproducţie internaţională, spectacolul fiind adaptat fiecărui loc în parte, actorilor teatrului respectiv şi circumstanţelor locale. Din proiect mai fac parte: Staatstheater Mainz din Germania, Teatrul Naţional din Budapesta, Teatro Due din Italia şi Festival Automnes en Normandie din Franţa. Proiectul beneficiază de sprijinul Institutului Goethe, Fondului Cultural Naţional al Ungariei, Uniunii Teatrelor din Europa (UTE), Fondului Cultural European (Euro