Reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sibiu afirmă că peste zece kilograme de carne etichetată ca "vrăbioară de vită" de la firma din Blaj au ajuns, anul trecut, la o pensiune din Sibiu, însă nu se poate spune că produsul era "falsificat".
Reprezentanţii DSVSA Sibiu au transmis, vineri, un comunicat de presă despre care afirmă că este o reacţie la declaraţii ale prefectului judeţului Alba, Gheorghe Feneşer, potrivit cărora carne de cal, reetichetată ca fiind de vită, a fost vândută către unităţi din Bucureşti şi Sibiu.
"În cursul zilei de joi, inspectorii de specialitate din cadrul DSVSA Sibiu au verificat situaţia de fapt existentă la societatea comercială nominalizată şi au constatat din documentele oficiale că a existat o recepţie de 10,7 kilograme de carne sub denumirea de vrăbioară de vită, de la o unitate din municipiul Blaj, judeţul Alba, cu data de intrare 3 mai 2012, carne care a fost consumată în câteva zile", se arată în comunicat.
Potrivit sursei citate, "în această situaţie nu se poate afirma că produsul respectiv a fost falsificat (carne de cal, sub formă de carne de vită) neexistând la acea dată confirmare prin buletin emis de un laborator acreditat".
Potrivit purtătorului de cuvânt al DSVSA Sibiu, dr. Ioan Penţea, carnea a fost cumpărată de către o pensiune din municipiul Sibiu şi, neexistând la momentul respectiv suspiciunea vânzării cărnii de cal cu etichetă falsă, nu a fost verificată în acest sens.
Potrivit lui Penţea, achiziţia din luna mai 2012 a fost singura pe care unitatea din Sibiu a făcut-o de la societatea din Blaj.
Specialiştii DSVSA Sibiu au precizat că în judeţ nu sunt autorizate abatoare pentru sacrificarea cailor şi nici nu se comercializează carne sau preparate din cal.
Carnea de cal etichetată drept "vrăbioară de vită" a fost descoperită rec