Bucataria-Romaneasca.ro va recomanda o reteta simpla si delicioasa: Prajitura cu mere si ciocolata
Ingrediente
Blat: 4 oua, 80 gr zahar, 1/2 plic praf de copt stins intr-o lingurita de otet, 120 gr faina, 1 praf de sare.
Umplutura: 6 mere mari, 100 gr zahar, 100 gr unt, 2 pliculete zahar vanilat, 2 linguri de gris, esenta de rom.
Glazura: 1 tableta ciocolata 100 gr
Mod de preparare
Merele se rad , apoi se pun la calit impreuna cu unt si zahar.Se amesteca din cand in cand si se lasa pe foc cca 5-8 min.
Se amesteca cu grisul, vanilia si esenta de rom, se ia de pe foc . Tapetam cu hartie de copt o tava de dimensiune 20�30, se adauga compozitia de mere , se intinde in strat uniform si introducem la cuptorul incalzit la 180 gr cca 5 min.
Separat se pregateste blatul: ouale se separa , batem albusurile spuma cu zahar si se bate bine astfel incat daca intoarcem bolul, albusul sa nu cada. Se mixeaza galbenusurile cu praful de copt stins in otet intr-un bol mai mare, apoi adaugam albusurile spuma.
Faina se amesteca cu sare , cu albusurile si galbenusurile. Se amesteca usor , compozitia obtinuta se toarna peste compozitia de mere.
-Se lasa la copt, pana ce blatul devine auriu, iar prin apasare isi revine la forma initiala.
-Se scoate din cuptor , se lasa sa se racesca cateva momente apoi se rastoarna pe o tava mai mare.
-Se indeparteaza hartia de copt , lasam sa se raceasca complet apoi se glazureaza cu ciocolata topita.
-Se introduce la rece cateva minute apoi se portioneaza dupa preferinta.
Pofta buna!
Sursa: Bucataria-Romaneasca.ro Tag-uri: prajitura, ciocolata, mere
Bucataria-Romaneasca.ro va recomanda o reteta simpla si delicioasa: Prajitura cu mere si ciocolata
Ingrediente
Blat: 4 oua, 80 gr zahar, 1/2 plic praf de copt stins intr-o li