Fiind potrivit pentru creşterea confortului termic în blocurile de locuinţe construite în perioada comunistă, sistemul foloseşte plăci sandwich din aluminiu şi spumă poliuretanică, ce pot fi montate rapid, indiferent de temperatura de afară
Blocul 201E din cartierul Craioviţa Nouă a fost termoizolat în toamnă de Primăria Craiova, prin metoda devenită clasică: polistiren de 10 cm grosime lipit pe faţadă, apoi plasă de fibră de sticlă înglobată în adeziv, iar ca strat de finisaj a fost utilizată o tencuială decorativă. Municipalitatea a decis să încerce, însă, pe blocul N4 din Calea Bucureşti o nouă variantă de termoizolare exterioară - un pic mai scumpă, dar şi mult mai rapidă. Montarea acestui tip de termosistem este făcută în regim de sponsorizare de firma bucureşteană Thermomax.
Sandwich cu spumă între plăci de aluminiu
Ineditul sistem de termoizolare, pentru prima dată utilizat în Craiova, foloseşte panouri sandwich din spumă poliuretanică, de 5 cm grosime. Faţa exterioară este ornamentată din fabricaţie, creând impresia unei tencuieli decorative, iar paleta de culori este foarte vastă pentru vopseaua poliuretanică ce acoperă aceste plăci.
Spre deosebire de plăcile clasice de tip Isopan, care au feţele din tablă galvanizată, plăcile pentru termosistem au feţele din aluminiu, fiind deci mai uşoare. Şi lăţimea plăcilor este mai mică decât în cazul Isopanului - doar 42 cm. De fapt, aluminiul este utilizat la întregul sistem de termoizolare cu panouri sandwich.
„Pe perete se prind bride din aluminiu, pe care se montează profile, tot din aluminiu, cu ajutorul acestora dându-se planeitatea întregului sistem de termoizolare. În aceste profile se prind plăcile din spumă poliuretanică“, a explicat Gheorghe Dragnea, şeful de şantier.
Sistemul este mult mai estetic decât clasicul Isopan, la care şuruburile de prindere a plăcilor de schelet