Campioana Olandei, adepta „Fotbalului Total”, s-a prăbușit sub furia steliștilor și a celor 40.000 de fani din tribune
Meciul a început joi după-amiază. În Centrul Vechi al Bucureştiului, olandezii adunaţi ciorchine în jurul halbelor cu bere priveau superior. Aerul acela pe care ţi-l dă sentimentul că dintr-un salariu cumperi câteva sute. Plus acel asigurator 2-0 pe care-l ţii în chimir după turul de pe „Amsterdam ArenA”. Străzile înguste erau pline de fanii veniţi din oraşul care i-a dat fotbalului şi lumii pe Johann Cruyff şi pe atâţia alţii, încât credeai că eşti în Piaţa Dam, nu pe „Şepcari” sau Gabroveni.
Olandezii fioroşi
La „Muncii”, un grup de vreo 15 olandezi solizi cât o garnitură de metrou şi tatuaţi ca o vitrină scandau numele echipei favorite. O echipă în muzeul căreia zâmbesc mândre 4 Cupe ale Campionilor. Nimeni nu s-a încumetat să le răspundă. Stadionul n-a fost full, dar cei 40.000 de fani au scandat şi au cântat ca şi cum ar fi fost. Campioana Olandei s-a cocârjat sub sprinturile lui Latovlevici, furia lui Chiricheş şi sub acordurile lui „Trup şi suflet pentru culori!”
De ce n-a oprit autocarul
La final a izbucnit fiesta. Pe gazon, în tribune şi a luat sfârşit în Piaţa Universităţii, unde s-au adunat câteva sute de oameni. Pe acolo a trecut şi autocarul idolilor, dar echipa n-a oprit să celebreze cu fanii. Pe unii i-a dezamăgit întâmplarea. Managerul general Mihai Stoica a lămurit problema într-un mesaj postat ieri pe pagina de facebook:
„Dacă opream autocarul, ni se promiseseră măsuri punitive. Chiar nu puteam încălca legea într-un mod atât de flagrant”. Tot el a dezvăluit şi care ar fi fost al cincilea executant la loviturile de departajare: Paul Pârvulescu. Din fericire, n-a mai fost cazul! „Militarii” au făcut instrucție cu „lăncierii”
Membrii Ambasadei au plecat devreme
La partida de pe „Naţional Arena” a