O varietate de expoziţii, dar şi un nou spaţiu expoziţional « Tezaur şi Arheologie 2012 », aflat la demisolul Consiliului Judeţean. Aceasta este oferta muzeului Dunării de Jos Călăraşi pentru vizitatori.
O varietate de expoziţii, dar şi un nou spaţiu expoziţional « Tezaur şi Arheologie 2012 », aflat la demisolul Consiliului Judeţean. Aceasta este oferta muzeului Dunării de Jos Călăraşi pentru vizitatori. Noul spaţiu de expunere este dotat cu tehnică de ultimă generaţie, într-o manieră europeană fiind expuse o serie de obiecte arheologice din cele mai vechi timpuri şi până în epoca romană de pe teritoriul judeţului Călăraşi şi împrejurimi. Tot aici poate fi vizitată în premieră, Sala Tezaur unde pot fi admirate monede, podoabe din aur şi argint, dar şi piese ce fac parte din patrimoniul naţional. « Instituţia noastră este a doua instituţie muzeală care îşi expune această categorie de piese după Muzeul Naţional de Istorie a României », a precizat Marian Neagu, directorul muzeului călărăşean.
Colecţii de piese
La sediul din str. Progresului, nr. 4 doriotorii pot vizita expoziţiile « Civilizaţia romană la Durostorum », cu piese de epocă romană şi « Cetatea bizantină Păcuiul lui Soare”. În cadrul Secţiei Etnografie şi Artă Populară (Arcadia) se pot vizita următoarele expoziţii : « Sufletul din atelierul lui Sălişteanu » - cu obiecte personale ce au aparţinut marelui pictor, inclusiv panoul central din atelierul artistului-operă de artă unicat în peisajul artei româneşti şi colecţia de costume populare. În cadrul « Gospodăriei ţărăneşti din Valea Dunării » pot fi admirate obiecte ce compun locuinţa ţărănească, dar şi unelte ce atestă îndeletnicirile agricole. De asemenea, în Foaierul Consiliului Judeţean Călăraşi poate fi vizitată gratuit expoziţia « Magia gestului», expoziţie de pictură şi grafică semnată de artiştii plastici Ion Truică, Laszlo B