De mult, cand nu existau medicamente si farmacii, omul, chinuit de boli si de dureri diverse, a apelat pentru vindecare sau calmarea durerii la ce-i oferea natura.
Asa a descoperit omul, fara sa realizeze ca, de fapt, el face munca de cercetare, ca multe din plantele pe care le avea la indemana din belsug, ii pot fi de folos in diferite situatii si nu numai in probleme de sanatate.
Cu timpul, insa, a realizat ca unele dintre aceste plante pot fi crescute si in casa si ca se poate bucura de beneficiile lor multiple, indiferent de anotimp.
Astfel, patrunjelul, nelipsit din ciorbele noastre, din tocanite sau salatele de rosii, nu numai ca te scapa de mirosul urat al gurii, dar are si calitati vindecatoare de neimaginat.
Consumat constant, in stare proaspata, patrunjelul curata organismul de toxine, de efectele nocive ale viciilor, precum fumatul si alcoolul, si de nisipul de la rinichi.
Trebuie stiut insa, ca banalul patrunjel are de patru ori mai multa vitamina C decat aceeasi cantitate de portocala si ca in compozitia lui sunt bine reprezentate si alte elemente precum fierul, calciul, betacarotenul, vitamina B12, acidul folic si clorofila.
Pentru romanii care se respecta si stiu ce e sanatos si gustos, este de neconceput o ciorba de fasole fara o crenguta de cimbru, cu atat mai mult daca e si verde, proaspata, atunci rupta din tufa din ghiveci.
Adaugat in mancare, cimbrul rezolva multe probleme de digestie. Apoi, tot cimbrul, administrat sub forma de infuzie, inhalatii, pulbere sau sirop, intareste imunitatea, este energizant, trateaza stresul, iar in caz de raceala, este folosit in afectiunile respiratorii.
Busuiocul, cu o aroma puternica, dar linistitoare si calmanta, se dezvolta foarte bine in ghiveci si nu numai ca inmiresmeaza natural incaperea, dar vara, actioneaza pre