Fostul lider al PNL Călin Popescu Tăriceanu a luat cuvântul, sâmbătă, la Congres, şi a semnalat faptul că modernizarea partidului a eşuat prin faptul că la Congres nu s-au acceptat alegeri uninominale pentru funcţile de conducere. De asemenea, el a propus ca PNL să susţină o nouă Constituţie şi nu revizuirea celei actuale.
"Nu neapărat pentru a face o polemică aş vrea să reamintesc că PNL şi-a căpătat statutul de partid mare cu aproape cu 10 ani în urmă, mai exact în 2004, când am intrat în Parlament ca o forţă politică puternică, care a dat României primul prim-ministru liberal după 1990 şi ne-a conferit o poziţie majoritară în Guvern", a declarat Tăriceanu, citat de Mediafax.
El a amintit faptul că la alegerile parlamentare din 2008 PNL a obţinut ca forţă politică distinctă şi a "reconfirmat o poziţie obţinută şi la alegerile precente, în pofida unui climat puternic potrivnic, unui climat tensionat şi a unor adversari extrem de puternici".
Tăriceanu a salutat rezultatul obţinut la alegerile din 2012, însă a subliniat faptul că de această dacă a fost vorba de o alianţă.
"România nu se poate hrăni la infinit cu scandaluri politice prin conflicte instituţionale, motivul pentru care vechea putere a trebuit să părăsească scena înfrântă şi pentru care astăzi încă decontează consecinţele acestui stil de a face politică. România reală are nevoie de o economie funcţională, de locuri de muncă şi de un stat de drept. Dar mai mult de atât, România reală are nevoie de perspectivă, cu părere de rău, fără să vreau să vă diminuez entuziasmul, eu consider că astăzi România nu are o perspectivă clară în ceea ce priveşte viitorul ei", a afirmat fostul premier, precizând că lipseşte "obiectivul major de consens naţional" după aderarea la UE şi NATO.
În plus, Tăriceanu a afirmat că şi-ar fi dorit ca moţiunea prezentată de Crin Antonescu să fi fost dată pu