Ministrul dezvoltarii din Germania a sugerat ca produsele in care s-a gasit carne de cal sa fie date persoanelor sarace, transmite BBC. Dirk Niebel a declarat a sustine propunerea facuta de un membru al partidului aflat la guvernare (Uniunea Crestin Democrata - CDU) afirmand: "Nu putem sa aruncam pur si simplu mancare buna".
"Chiar si in Germania, din pacate, sunt oameni pentru care este greu financiar, chiar si in cazul mancarii. Cred ca nu putem pur si simplu sa aruncam mancare buna aici in Germania", a spus el.
Opozitia a declarat ca este o idee "absurda" si o insulta la adresa oamenilor. Insa un prelat al Bisericii Evangheliste din Germania a sustinut propunerea.
"Noi ca Biserica gasim mentalitatea 'aruncatului' din societate ingrijoratoare. Va trebui sa examinam cum si daca vom distribui produsele in chestiune," a spus el. "Insa sa arunci mancare care poate fi consumata fara riscuri este la fel de grav ca etichetare falsa si nu poate fi o solutie".
Intre timp, in Italia s-au descoperit pentru prima data de la izbucnirea scandalului european urme de ADN de cal, in 6 tone de carne de vita tocata si 2.400 de pachete de lasagna bolognese de la o companie din Italia. Produsele erau impachetate de firma italiana Primia, cu sediul in orasul San Giovanni in Persiceto, langa Bologna.
MInisterul a declarat ca Primia a folosit carnede la alta compania din Brescia, la randul sau aprovizionata de doua alte companii in aceeasi zona.
Autoritatile italiene declarasera initial ca nu s-au gasit urme de carne de cal in produsele de vita ale companiei Nestle (Elvetia).
Ministerul sanatatii a declarat ca 26 de tone de carne tocata de vita gatita si congelata vor fi returnate, iar compania Nestle a fost de acord cu aceasta decizie.
Luni, Nestle a anuntat ca retrage doua tipuri de produse co